top of page

HELYES TÁPLÁLKOZÁS

Az egészségmegőrzés szempontjából a megfelelő táplálkozás rendkívül fontos. A helyes étrend kialakítása hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez, az optimális testsúly fenntartásához, és csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát. Az alábbiakban összefoglalom a leggyakrabban elkövetett táplálkozási hibákat, valamint az egészségre pozitív hatást gyakorló szokásokat.

Leggyakoribb táplálkozási hibák:

 1. Egészségtelen étkezési szokások: Gyakori hiba a rendszertelen étkezés, a gyorséttermi ételek túlzott fogyasztása és a kényelmi ételek előnyben részesítése. Ezek az ételek általában magas só-, cukor- és telített zsírtartalommal rendelkeznek, és kevés tápanyagot tartalmaznak.

 2. Túlzott cukorfogyasztás: A cukros italok, édességek és feldolgozott élelmiszerek fogyasztása növelheti a cukorbetegség, a fogszuvasodás és a túlsúly kockázatát.

 3. Hiányos rostbevitel: A rostok fontosak az emésztés szempontjából és hozzájárulnak a teltségérzet kialakulásához. Sok ember nem fogyaszt eleget rostban gazdag ételeket, mint például a teljes kiőrlésű gabonafélék, zöldségek és hüvelyesek.

 4. Túlzott sóbevitel: A túlzott sófogyasztás összefüggésbe hozható a magas vérnyomás kialakulásával, ami pedig szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet.

 5. Zsíros ételek túlzott fogyasztása: A magas zsírtartalmú ételek, különösen a telített és transzzsírok, növelhetik a koleszterinszintet és a szívbetegség kockázatát.

Egészségre pozitív hatást gyakorló szokások:

 1. Kiegyensúlyozott étrend: Az egészséges étrend alapja a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás, amely tartalmazza a szükséges mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, zsírt, vitaminokat és ásványi anyagokat. Fontos, hogy táplálkozásunkban szerepeljenek a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, sovány fehérjeforrások és egészséges zsírok.

 2. Nem feldolgozott élelmiszerek előnyben részesítése: A feldolgozott élelmiszerek helyett válasszunk friss, csomagolatlan élelmiszereket, amelyek kevesebb adalékanyagot és cukrot tartalmaznak.

 3. Megfelelő folyadékbevitel: A megfelelő hidratáltság fenntartása kulcsfontosságú az egészség szempontjából. Fogyasszunk elegendő vizet, kerüljük a cukros üdítőitalokat és a nagy mennyiségű koffeintartalmú italokat.

 4. Mértékletes étkezés: Fontos, hogy tudatosan étkezzünk, figyeljünk a mennyiségekre és a táplálkozási szükségleteinkre. Kerüljük a túlzott evést és a táplálkozási csillapító mechanizmusként való túlzott étkezést.

 5. Étkezési szokások megváltoztatása: Próbáljunk meg átalakítani rossz szokásainkat, például a gyorséttermi étkezést helyettesítsük otthoni, egészséges ételekkel, és időt szánjunk az étkezésekre.

Az egészséges táplálkozás alapjainak betartása hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez, a jó közérzet fenntartásához és a krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez. Fontos, hogy tartsuk szem előtt az egyéni táplálkozási igényeinket és konzultáljunk szakemberrel az egészséges étrend kialakításához.

Egészséges táplálkozást támogató gyógynövények

Egészséges táplálkozási tippek

10 leghatékonyabb gyógynövény a táplálkozási szokásaink javításánál!
DÍJMENTESEN LETÖLTHETŐ

Közelgő események

 • Vissza az alapokhoz workshop
  Vissza az alapokhoz workshop
  jún. 22., Szo
  Pécs
  2024. jún. 22. 9:00 – 16:00
  Pécs, Pécs, Dóm tér 6, 7621 Magyarország
  2024. jún. 22. 9:00 – 16:00
  Pécs, Pécs, Dóm tér 6, 7621 Magyarország
  Az üzletépítés alap feltétele a másolódás. Az ehhez szükséges szakmai alapokat tudjátok ezen a workshop-on elsajátítani.
 • Symphony of the Cells /A sejtek szimfóniája
  Symphony of the Cells /A sejtek szimfóniája
  szept. 12., Cs
  Budapest
  2024. szept. 12. 10:00 – 17:30
  Budapest, Budapest, Belgrád rkp. 24, 1056 Magyarország
  2024. szept. 12. 10:00 – 17:30
  Budapest, Budapest, Belgrád rkp. 24, 1056 Magyarország
  Ezen az eseményen részletes betekintést kaphatsz a természetes, növényi esszenciák speciális területeken való hatékony alkalmazásához.
bottom of page