top of page

A bél a második agy


A bél olyan fontos és nagy része testünknek, hogy „második agynak” is nevezzük. Ha felborult a bélflóránk, akkor nemcsak a hibátlan emésztést veszítjük el, hanem lassan mérgezni is kezdjük a testünket. Vagy éhezni hagyjuk a testünket a jó étrend ellenére. A probiotikus baktériumok számos előnnyel járnak, a hasmenés megszüntetésétől kezdve az irritábilis bél szindróma javításán, az immunrendszer aktiválásán és a koncentráció növeléséig, az agyhoz és a szívhez kapcsolódó számos probléma orvoslásáig! Az agynak és a szívnek egészséges működéséhez tiszta, oxigénnel töltött vér beáramlására van szükség, olyanra mint a tiszta hegyi patak, és nem a városi csatornáira! Most már felismeri a bél fontosságát a köldöktől felfelé is?


Mik ezek a destruktív hatások az életünkben?

  • Napi stressz

  • nem elegendő mennyiségű víz

  • túl sok cukor az ételben

  • túl sok egyszerű szénhidrát

  • túl sok tartósítószer és növényvédőszer-maradék az ételekben

  • antibiotikumokkal, kortikoszteroidokkal végzett terápiák, mindez folyamatosan rombolja a bélflóránkat.A bél a második agy, természetes megoldások, emésztés, gyógynövények,
A bél a második agy

A modern ember a bélflórájában a jótékony mikrobák csak 10-20% -a van, a 85% helyett. Ehelyett a káros mikrobák vannak túlsúlyban, ami egy csomó fejfájást okoz nekünk.

Hosszú ideje tudjuk, hogy az agy és a belek összekapcsolódnak, de nagy szerepet tulajdonítottunk a tünetek jelzésének és a betegség kialakulásának az agy számára. Ma már tudjuk, hogy kb az információk 20% -a az agyból származik a bél és az egész test számára , a további 80% pedig a bélből az agyba jut.

Az információ hordozói azonban a baktériumok, amelyek mikrobiotája az egész testben megtalálhatóak (azokon a helyeken, ahol a rossz és a jó baktériumok egyensúlyának fenntartása érdekében zajlik a harc, pl. tüdő, szájüreg, szemek ). Kommunikáció zajlik a bél és az agy között, amit a vagus (bolygóideg) közvetít.

A leghosszabb ideg, amely az agyból közvetlenül a belekbe és az emésztőrendszer egyes részeibe vezet, ezáltal a depresszió és a rossz közérzet "útja" lesz. A forgalom itt kétirányú. Ez azt jelenti, hogy az agy impulzusokat küld a beleknek (úgy érezzük őket, mint a pillangókat, mint a gyomor fájdalmas szorítását stb.); ahogy a bél impulzusokat küld az agyba (depresszió, szorongás, fáradtság).

Soha nem érzünk fájdalmat az agyban, éppen ellenkezőleg, a testben és a jólétben. Ha valami nincs rendben a bélben, ez az információ az agyba jut, amely időnként fizikai fájdalommal, vagy hosszan tartó gyulladással, krónikus fáradtsággal, végül szorongással vagy depresszióval reagál.


MI TÖRTÉNIK, HA TÁMOGATJUK A BÉLFLÓRÁT?


El tudja képzelni, hogy a mérgezés milyen hatással lehet a szívünkre és az agyunkra? Vagy azt a kárt amit okozhatja nekik, ha nem kapják meg a szükséges anyagokat? Megehetjük a legtáplálóbb ételeket, de ha mikrobiomunk kiegyensúlyozatlan, akkor az ételek nagy része egyenesen a WC-be fog landolni.

Mindannyian egészségesek akarunk lenni. Az egészség alatt egyszerre értjük az egészséges elmét és az egészséges testet. És azt akarjuk, hogy erősen dobogjon a szívünk!

Amikor a bélflóra károsodik, a bélben lévő hámsejtek közötti szoros érintkezés meglazulhat, ezt a jelenséget szivárgó bél szindrómának nevezzük. Ily módon minden, ami nem tartozik hozzá, képes behatolni a testbe.

Amikor a méreganyagok, a káros mikrobák és az emésztetlen étel részecskék keringenek a vérben, számos negatív folyamatot váltanak ki a szervezetben:


Mik ezek a tünetek?


Allergiák:

bőrkiütések felnőttkorban, bizonyos ételek hirtelen intoleranciája .


Krónikus gyulladások:

például reuma és érelmeszesedés és szívizom gyulladás


Neurológiai betegségek:

ingerlékenység, hiperaktivitás, Alzheimer-kór vagy demencia.


A probiotikumok élő, nem patogén mikroorganizmusok, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre. A probiotikumok tartalmaznak számunkra egészséges baktériumokat, mivel szabályozzák a bél mikroflóráját. A testben rengeteg baktérium van jelen, amelyeket „jó baktériumoknak” nevezünk. Feladatuk megfelelő bél mikroflóra létrehozása, a kórokozó (betegség) baktériumok szaporodásának megakadályozása és a gasztrointesztinális fertőzések megelőzése.

Még akkor is, ha antibiotikumokat és sok más gyógyszert kell szednünk, a jó minőségű, ténylegesen hasznosuló probiotikumok segítenek fenntartani a bélflóra stabil állapotát. Ezenkívül a probiotikumok jó állapotban tartják a bélrendszert, amikor stressz éri, és amikor különféle fertőzések és betegségek sújtják.ápanyagok, probiotikumok  rendbe teszik az egészséges bélflórát, emésztés, gyógynövények, természetes megoldások
Az egészséges, fermentált tápanyagok, probiotikumok rendbe teszik az egészséges bélflórát

A PROBIOTIKUMOK JÓTÉKONY HATÁSA:


* Megakadályozza a ROTAVIRUS vagy a SALMONELLA okozta hasmenést.

* Megakadályozza a környezeti változás által kiváltott hasmenést, kiválthatja már egy fürdő vagy kórház látogatása is.

* Megakadályozza az antibiotikumok okozta hasmenést.

* Megakadályozza a Candida növekedését.

* Csökkenti a koleszterinszintjét.

* Csökkenti a túlérzékeny bél szindróma problémáit.

* Csökkenti a hüvelyi fertőzéseket.

* Serkenti az immunrendszert.

* Növelji a vitamintermelést.

* Növeli az ásványi anyagok felszívódását az élelmiszerekből.

* Segít a székrekedés ellen és javítja a toxinok eltávolítását.

* Csökkenti a laktóz-intolerancia problémáit.


TEHÁT ELEGENDŐ-E AZ EGÉSZSÉGES BÉLMIKROBIÓTÁHOZ KEFIRT ÉS JOGHURTOT FOGYASZTANI?


A joghurtok tartalmaznak néhány hasznos baktériumot, de a hozzáadott cukor mennyisége semmissé teszi semmilyen pozitív tulajdonságukat. A házi joghurtok kivételével az ilyen tejtermékek tovább veszélyeztethetik az emésztést.

Ahhoz, hogy az üzletek nagyobb mennyiségű joghurtot tárolni tudjanak, nem szabad a joghurtnak megromlani. A gyártók hosszabb eltarthatóságot érnek el, ha a joghurtokat pasztőrözik. Ez egy olyan folyamat, amely elpusztítja a baktériumokat és meghosszabbítja az eltarthatósági időt. Ez nagyszerű a gyártó számára, de a felhasználó számára ez azt jelenti, hogy a joghurtban nem fogja megtalálni a szükséges jó baktériumokat, amelyekre szüksége van.

Ezenkívül a laktóz-intolerancia, amely miatt a nyugati világban emberek milliói tudatlanul szenvednek, immunválaszokat okoz a bélben, ami gyulladásos állapotokhoz és a CRP-faktor (a test gyulladásos állapotainak paramétere) növekedéséhez vezet.


Ehelyett azt javaslom, hogy a probiotikus kultúrák napi adagját más forrásokból szerezze be, például kefirből és savanyú káposztából. De ha el akarja érni a probiotikus kultúrák ajánlott napi adagját, ezért naponta legalább 3-4 bőséges adag erjesztett ételt kell megennie.A forradalmi időkapszula, szimbiotikum, probiotikum, prebiotikum,  természetes megoldások, emésztés,
A forradalmi időkapszula

Ezért beszélünk, és fogyasztjuk a PB Assist+ szimbiotikumot:


A PB Assist+ zöldségkapszulákkal készült szabadalmazott formula pre-biotikus rostokból és hat törzsből eredő probiotikus mikroorganizmusokból áll. 6 milliárd CFU aktív probiotikus kultúrát és oldható pre-biotikus FOS-t (frukto-oligaszacharidok) szállít a szervezetnek, mely ösztönzi a kultúra adhézióját és növekedését. A lassú kibocsátású dupla kapszulás szállítási módszer védi az érzékeny probiotikus kultúrákat a gyomorsavtól. A PB Assist+ kapszula egyedülálló, biztonságos és hatékony

módja, hogy biztosítsa a szervezetnek a jól ismert emésztés-és immunitás támogatásához előnyös probiotikumokat.

A bővebb tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy csatlakozzon offline, vagy online eseményeinkhez.


Csatlakozz közösségünkhöz és haladj velünk lépésről lépésre a testi-lelki egészséged kialakításának útján!


Ha kíváncsi a hasznos gyógynövények egészségre gyakorolt pozitív hatásaira és leghatékonyabb felhasználási módjaira, látogass el a valamelyik következő esszenciaélmény eseményünkre, vagy online kerekasztal beszélgetésünkre! Eseménynaptárunkat itt találod >>
16 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page